Complementaire behandelwijzen

Een consult begint altijd vanuit jou. Door middel van een gesprek ga ik samen met jou afstemmen wat het uitgangspunt van jouw persoonlijke situatie is. Ook kan ik je energievelden (chakra’s) meten om te kijken waar mogelijke blokkades zich bevinden in het lichaam. Voor meting maak ik gebruik van een pendel, spiertest en polsdiagnostiek. Een behandeling is daardoor altijd op maat.

Binnen mijn praktijk werk ik met de volgende ondersteuningen:

Holistic Pulsing

Energetische Massage

E.E.N.® Energetica

Chakra Behandeling

Sano Concept

Bachbloesem Remedies

Celzouten

Vitamines en Mineralen

Ankh behandeling

Ademhalingstechnieken

Numerologie

Holistic Pulsing:

Holistic Pulsing is een subtiele vorm van massage waarbij het lichaam door wiegen en stretchen in beweging wordt gebracht. Doordat het menselijk lichaam voor een groot gedeelte uit water bestaat verspreiden de pulsen zich middels een golfbeweging door het gehele lichaam. Door de ‘stroming’ die zo ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades. Holistic Pulsing heef een diep ontspannende en helende werking.

Het is een behandeling die mogelijk kan ondersteunen bij onder andere:⁣

Gebrek aan energie, vermoeidheid, spanning en stress.⁣

Behoefte aan een diepe ontspanning.⁣

Burn-out: grenzen weer gaan voelen en kunnen aangeven.⁣

Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten, spierpijn etc.⁣

De behoefte om weer in contact te komen met je lichaam.⁣

Herstel na ziekte.⁣

Energetische Massage:

Bij een Energetische massage worden stress en spanningen in het lichaam op een natuurlijke manier verlicht. De massage richt zich op alle stromingen in het lichaam, zoals de fysieke stromingen in spieren, maar ook stromingen zoals de lymfestroom, de bloedsomloop en de ademhaling. Door het masseren van drukpunten (acupressuurpunten) wordt ook het meridiaan stelsel meegenomen tijdens een behandeling. Meridianen kunnen worden gezien als kanalen die ervoor zorgen dat de levensenergie of Chi op de juiste manier door het menselijk lichaam wordt rondgestuurd. Bovendien werkt een energetische massage erg ontspannend.

E.E.N. ® Energetica:

De E.E.N.®  therapie is holistisch en kijkt naar energie, lichaam, geest en bewustzijn als geheel. De therapie is energetisch en werkt vanuit het meridiaansysteem (energiebanen) om blokkades op energetisch, emotioneel en fysiek niveau op te sporen en te herstellen.

De E.E.N.® Energetica kunnen ondersteunend werken in het bewustwordingsproces ten aanzien van persoonlijke blokkades. Deze blokkades kunnen te maken hebben met verschillende thema’s. Juist deze bewustwording zorgt ervoor dat er een energetische verandering in het lichaam plaatsvind waardoor blokkades worden opgelost.

Chakra Behandeling:

Chakra’s zijn een aanduiding voor de zeven belangrijkste energie knooppunten die zich in ons lichaam bevinden. Deze zijn als het ware de energiecentra van ons lichaam. Elke chakra heeft een eigen kleur en energie en heeft betrekking op specifieke geestelijke, emotionele, psychologische en fysieke aspecten van ons ‘zijn’. Wanneer al onze chakra’s in balans zijn heeft dit een positief effect op het persoonlijke welzijn en kan het bijdragen aan (spirituele) groei, ontwikkeling en bewustzijn.

Een blokkade in de chakra’s kan leiden tot fysieke, mentale en emotionele onbalans waardoor er ongemakken kunnen ontstaan. Dit zorgt er mogelijk voor dat je je instabiel, angstig, futloos of zelf gefrustreerd kunt voelen.

Het (opnieuw) in balans brengen van de Chakra’s kan er mogelijk aan bijdragen dat je je meer stabiel, zelfverzekerd, evenwichtig en positief voelt waardoor de energie vrij kan stromen.

Bachbloesem Remedies:

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief kunnen bijdragen ten aanzien van negatieve emoties en gemoedstoestanden.

Bach bloesem therapie is een therapie die zich richt op emoties en draait om geestelijk evenwicht. Het is een ondersteunende therapie, die mogelijk kan helpen bij klachten als onzekerheid, innerlijke onrust, faalangst of andere emotionele schommelingen.

De therapie bestaat uit een combinatie van druppels (remedies) die dagelijks worden ingenomen en een beschrijving van de daarin verwerkte Bach Bloesems. Het zijn geen geneesmiddelen en daarom ook geen vervanging van noodzakelijke medische behandelingen.

Schüssler Celzouten:

Celzouten zijn lichaamseigen mineralen. In ieder lichaam zijn deze – in meer of mindere mate – aanwezig. Deze Celzouten zijn essentieel voor een goede stofwisseling. Wanneer het lichaam een tekort heeft aan celzouten raakt het lichaam uit balans en treedt er overbelasting op. Dit kan leiden tot fysieke en mentale klachten. Een voorbeeld hiervan is dat we ons futloos kunnen voelen of pijn ervaren in gewrichten en spieren.

Door de celzouten van Dr. Schussler kunnen de lichaamseigen mineralen worden aangevuld waardoor het optimaal functioneren van het lichaam wordt bevorderd.

Ankh behandeling:

De Ankh is een oud Egyptisch symbool dat staat voor leven en kracht oftewel: levenskracht. Het is bovendien een krachtig instrument om mee te werken. De Ankh kan mogelijk positief bijdragen aan het herstel van je energiebalans, het transformeren van blokkades, het groeien van je bewustzijn en het versterken van je persoonlijke energie.